Skip to Content

Koulutusta turvapaikanhakijoihin kohdistuvasta sukupuolistuneesta väkivallasta

23.4.2021 | News item

Naisiin kohdistuvalla sukupuolistuneella väkivallalla tarkoitetaan väkivaltaa, joka kohdistuu naisiin heidän sukupuolensa vuoksi eli sukupuoli on syy väkivallalle tai tietyt väkivallan muodot ovat sukupuolistuneita. Naisiin kohdistuva väkivalta on ihmisoikeusloukkaus ja Suomi on sitoutunut naisiin kohdistuvan väkivallan torjumiseen osana kansainvälisiä velvoitteita. Valitettavan usein väkivalta tai sen uhka ovat osa turvapaikanhakijoiden elämää. Toivomme, ettei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin kokemustensa kanssa vaan rohkaistuisimme pohtimaan, kysymään, keskustelemaan ja kuulemaan.

Kaksi kirjaa

Kaipaatko 

  • välineitä työsi tueksi? 
  • keskusteluja muiden samojen teemojen parissa työskentelevien ammattilaisten kanssa? 
  • verkostoitumista? 
  • mahdollisuutta pysähtyä pohtimaan oman työn teemoja? 

 Järjestämme koulutusta osana sisäministeriön hallinnoimaa AMIF-rahoituksella tuettua hanketta ”Turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen sukupuolistuneen väkivallan kokemusten tunnistamisen ja kokemusten käsittelyyn tarvittavan tuen vahvistaminen” (GBV-TUVA). Hankkeen tavoite on edistää turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen sukupuolistuneen väkivallan kokemusten tunnistamista, väkivallan puheeksi ottamista ja antaa ammattilaisille työkaluja tarjota tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille.  

Koulutus toteutetaan kolmelle päivälle jakautuvana etäkoulutuksena torstaina 27.5., keskiviikkona 2.6. ja torstaina 2.9. klo 8.30–16. Kolmen koulutuspäivän lisäksi sitoudutaan osana omaa työtä toteutettaviin kohtaamisiin turvapaikkaa hakevien kanssa. Vastaava koulutus järjestetään toiseen kertaan loppuvuodesta 2021. Molempiin koulutuksiin otetaan mukaan 15 osallistujaa.  

Koulutuksista vastaa Kuopion Setlementti Puijolan hankekoordinaattori Sanni Mäkinen ja Euroopan Kriminaalipolitiikan Instituutti HEUNIn sukupuolistuneen väkivallan tutkija Anni Lietonen. Lisäksi koulutuksissa kuullaan Diakonissalaitoksen Psykotraumatologian keskuksen psykoterapeuttia, kuuntelemiseen ja vuorovaikutukseen erikoistunutta Tampereen yliopiston lehtoria sekä sukupuolistuneen väkivallan teemoissa turvapaikanhakijoiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia Euroopasta.   

Voit kysyä lisää ja ilmoittautua koulutukseen lähettämällä sähköpostia hankekoordinaattorille, [email protected]
 
Toivomme koulutuksen tukevan matkaasi  

  • sukupuolistuneen väkivallan teemoihin tutustujana,  
  • väkivallan todellisuuksien tunnistajana,  
  • turvallisten keskustelujen mahdollistajana ja 
  • väkivaltaa kokeneen tukijana.