Skip to Content

Uusi materiaalipankki julkaistu

23.6.2021 | News item

Uusi materiaalipankki julkaistu ammattilaisten sukupuolistuneen väkivallan vastaisen työn tueksi turvapaikkakontekstissa

Kyniä

Osana Sisäministeriön hallinnoimaa AMIF-rahoituksella tuettua hanketta (2020-2021) "Turvapaikkaa hakevien naisten ja tyttöjen sukupuolistuneen väkivallan kokemusten tunnistamisen ja kokemusten käsittelyyn tarvittavan tuen vahvistaminen" (GBV-TUVA) on julkaistu verkkoon kaikille avoin materiaalipankki TUVA Materiaalipankki (heuni.education)
 
Materiaalipankki on kehitetty Kuopion Setlementti Puijolan ja HEUNIn yhteistyönä. Sivuille on koottu tietoa turvapaikkamenettelystä ja turvapaikanhakijoiden oikeuksista ja auttavista tahoista sekä materiaaleja työn tueksi kahdenkeskisiin kohtaamisiin ja ryhmätapaamisiin. Lisäksi sivuilta löytyy kootusti aiheeseen liittyvää tutkimusta, selvityksiä ja muuta katsottavaa. 
 
Toivomme, että materiaalit tukevat ammattilaisten tekemää tärkeää työtä sukupuolistuneen väkivallan tunnistajina, turvallisten keskustelujen mahdollistajina ja väkivaltaa kokeneen tukijoina. 
 
Materiaalipankin kehittäminen tulee jatkumaan vielä hankkeen ajan ja toivotammekin tervetulleeksi vinkit puuttuvasta materiaalista. Palautetta voi antaa sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. 
 
Hankkeessa tullaan myös jatkamaan intensiivikoulutuksia ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään väkivaltaa kokeneita turvapaikanhakijoita. Seuraava kolmelle päivälle jakautuva koulutus toteutetaan 4.11, 11.11. & 13.1. Voit kysyä lisää ja ilmoittautua koulutukseen lähettämällä sähköpostia hankekoordinaattorille, [email protected]
 
Lisätietoja: [email protected] ja [email protected] 

Access to justice Victim assistance