Oppaassa kerrotaan hyväksikäyttö- ja ihmiskauppailmiöistä sekä annetaan ohjeita, miten toimia, jos epäilee työperäistä hyväksikäyttöä tapahtuvan kotimaisissa hankinnoissa. Lisäksi oppaassa ehdotetaan hyväksikäyttöä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä hankinnan eri vaiheissa. Tämän maksuttoman oppimisklinikan kohderyhmänä ovat julkishallinnossa erityisesti riskialojen (esim. siivous, rakentaminen, korjaushankkeet) kotimaisia hankintoja tekevät henkilöt.
Oppimisklinikan jälkeen…
• osaat soveltaa Työperäinen hyväksikäyttö ja julkiset hankinnat -oppaan ohjeita omassa työssäsi,
• olet saanut vastauksia työperäisen hyväksikäytön torjunnan ja vastuullisuuden asiantuntijalta oppaasta sinulle heränneisiin kysymyksiin ja
• olet keskustellut aiheesta muiden hankintoja tekevien henkilöiden kanssa.
Huomioithan hakiessasi, että oppimisklinikka on vuorovaikutteinen yhdessä oppimisen tilaisuus, jossa syvennetään osaamista, jaetaan kokemuksia ja keskustellaan yhdessä vertaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Parhaan hyödyn oppimisklinikalle osallistumisesta saat, kun osallistut aktiivisesti keskusteluun ja kannustat myös muita.
Klinikalle osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän suorittamista ja seurantakyselyyn vastaamista.
Hyvä perehtyminen oppaaseen on keskeinen osa ennakkotehtävää. Paikkoja yhdelle oppimisklinikalle on rajatusti (30 henkilöä). Oppimisklinikalle voi osallistua 1 henkilö per organisaatio. Valitsemme osallistujat organisaatioiden tyypin, hakijan roolin ja työtehtävien sekä hakijan perustelujen pohjalta. Klinikat ovat samansisältöisiä, joten haethan vain toiselle klinikoista.
Hae 5.5. järjestettävälle oppimisklinikalle (hakuaika päättyy 6.4.)
Hae 26.5. järjestettävälle oppimisklinikalle (hakuaika päättyy 24.4.)
Lisätietoja:
Olli-Juhani Piri erityisasiantuntija, valtiovarainministeriö [email protected], p. 0295 530 173
Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, valtionhallinto, hyvinvointialueet